Toon kaart
Menu

Heb je nieuws te melden?

03 april 2014

Betaald parkeren. Hoeveel en waar?

Heeft u tips of ideeën voor andere bedrijven en ondernemers in de NDSM-community omtrent de invoering
betaald parkeren? Plaats het hier in de comment.

Stadsdeel Noord heeft besloten dat per 1april 2014 op het NDSM-terrein betaald parkeren geldt. Wat verandert er?

  • Betaald parkeren geldt per 1 april 2014 van maandag t/m zondag van 9.00 tot 23.00 uur.
  • Het parkeertarief is € 1,30 per uur.

Voor de route naar de NDSM-werf, klikt u hier.

Parkeervergunning 

Indien u een parkeervergunning wilt aanvragen, kunt u dat online met DigiD via Mijn.Cition.nl doen of bijgevoegd aanvraagformulier gebruiken. Wanneer u dit aanvraagformulier met de benodigde documenten (zie aanvraagformulier) bij de parkeerbalie in het stadsdeelkantoor aan het Buikslotermeerplein 100 inlevert, kunt u de vergunning direct activeren. Wanneer u bijgevoegd aanvraagformulier met de benodigde documenten opstuurt, duurt het ongeveer vier weken voor u de vergunning kunt activeren.

  1. Bewoners kunnen per huishouden maximaal 1 bewonersvergunning aanvragen.
  2. Een bewonersparkeervergunning kost € 12,- per 6 maanden in 2014.
  3. Een bedrijfsvergunning kost in 2014 € 19,20 per 6 maanden. Op www.amsterdam.nl kunt u het aanvraagformulier voor een bedrijfsvergunning downloaden.

Kraskaarten 

Met een gratis digitale kraskaartvergunning kunt u als bewoner van Amsterdam van 65 jaar en ouder of als mindervalide parkeersaldo kopen. Hiermee kunt u uw bezoek laten parkeren met 50% korting. Een kraskaartvergunning kunt u aanvragen via Mijn.Cition.nl. U heeft hiervoor een DigiD nodig. Bent u niet in staat om een DigiD aan te vragen, dan kunnen medewerkers van de parkeerbalie in het stadsdeelhuis in Noord u helpen met de aanvraag.

U kunt de digitale kraskaartvergunning via de website of telefonisch gebruiken. Kiest u ervoor om de vergunning telefonisch te gebruiken, dan dient u eerst een uw telefoonnummer en pincode online te registreren. De medewerkers van de parkeerbalie kunnen u hiermee helpen.

Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee. Medewerkers van de parkeerbalie kunnen zonder DigiD in het systeem van Cition het telefoonnummer en pincode registreren.

Er wordt geen DigiD voor u aangevraagd en u hoeft uw DigiD niet aan de medewerker te overhandigen.

Mantelzorgvergunning

Als u afhankelijk bent van mantelzorg, dan kunt u voor uw verzorgers een digitale parkeervergunning voor mantelzorgverleners aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website www.amsterdam.nl. Hier kunt u ook aanvraagformulieren voor de diverse parkeervergunningen downloaden.

Meer informatie 

Hebt u nog vragen, neem dan op werkdagen tussen 08.00 uur en 18.00 uur contact op met het informatienummer van de gemeente via 14 020.

Aangemeld door

Elien van Riet
Innovator & Facilitator